Amsterdam
085-0470457
info@leasekring.nl

Ondernemers zoeken financiering in verband met corona crisis, maar er zijn ook alternatieven

Ondernemers zoeken financiering in verband met corona crisis, maar er zijn ook alternatieven

Een groot deel van ondernemers vraagt in deze tijd een financiering aan, al dan niet gebruik makend van de regelingen die door de overheid worden aangeboden. Naast deze regelingen zijn er ook alternatieve manieren om aan werkkapitaal te komen. Denk hierbij eens aan Sale & Lease back van kapitaalgoederen:

Wat is Sale & Lease back?

​Door via ons jouw machine, auto of een ander object te verkopen maak je werkkapitaal vrij, maar hou je toch de mogelijkheid om het object te blijven gebruiken. Het economisch eigendom van het object blijft bij jouw onderneming en staat dus ook op je balans. Het juridisch eigendom gaat aan het einde van de leaseperiode automatisch weer over naar jouw onderneming.

Waarom kiezen voor Sale & Lease back?

Eigenlijk maak je gebruik van de financiële kracht van je onderneming. Veel ondernemers hebben overwaarde in materieel. Deze overwaarde maken wordt vrij in geld gemaakt voor onder andere:

  • Het betalen van de lonen
  • Betalen van overige kosten, zoals huur of hypotheekrente
  • Vermogen beschikbaar maken voor investeringen
  • Inkopen van voorraad
  • (Aan)betalingen aan leveranciers
  • (Extra) liquiditeit

Hoe werkt Sale & Lease back?

De kracht van deze oplossing is zonder meer de snelheid en eenvoud. Allereerst wordt je object op dagwaarde gewaardeerd. Voor deze waarde wordt het object van je gekocht. Met de verkoopopbrengst kun je andere investeringen doen. De opbrengst wordt tegelijkertijd omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Samen met ons bepaal je of je deze maandtermijnen kunt betalen. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de objecten heeft, moeten deze partijen een vrijgave van deze rechten geven. Als deze stappen doorlopen zijn tekenen we samen de koop- en leaseovereenkomst.

Een praktijkvoorbeeld:

Een ondernemer heeft in het recente verleden een bestelbus gekocht. Voldoende opdrachten stonden in de planning, maar door de huidige crisis zijn deze opdrachten onzeker of al geannuleerd. Nieuwe opdrachten liggen niet voor het oprapen, dus er wordt minder of soms zelfs helemaal niets verdiend. Door deze bestelbus te verkopen via Leasekring en deze vervolgens weer terug te leasen is er direct werkkapitaal beschikbaar voor de onderneming.

Wil je meer over de diensten van Leasekring weten en wat wij voor je kunnen doen? Laat dit dan weten via info@leasekring.nl